Bursluluk Sınavı Başvuruları

13.02.2024 81

Değerli velilerimiz Bursluluk Sınavı başvuruları 13 Şubat 2024-1 Mart 2024 arasında yapılabilecektir.

Bursluluk sınavına katılabilmek için

https://e-okul.meb.gov.tr adresinden başvuru yapılmalı(okulda yapılabilir) daha sonrasında ise aşağıdaki evrakların okula teslim edilmesi gerekmektedir:

1) EK-1 belgesinin doldurulması (okuldan temin edilebilir ya da paylaştığım fotoğraf üzerinden çıktı alınabilir)

2) 2023 yılında aileye ait tüm gelirleri belirten resmi gelir belgelerinin getirilmesi, (çalışılmıyorsa çalışılmadığına dair SGK dan belge getirilmesi

3) Aile nüfus kayıt örneği (okuldan temin edilebilir yada e devlet üzerinden alınabilir)

4) Ek kontenjandan ve özel eğitim ihtiyacından yararlanma hakları olan öğrencilerin evraklarının getirilmesi gerekmektedir.

Not: Sınava katılabilmek için ailenin 2023 senesi yıllık gelirinden fert başına düşen toplam miktarının  111.600 (yüzonbirbinaltıyüz) TL’yi geçmemesi gerekmektedir.

Bursluluk sınavları 21 Nisan Pazar Günü Saat:10.00 da gerçekleşecektir. Sınava girecek öğrencilerimiz sınav yerlerini sınavdan 1 hafta öncesinde www.meb.gov.tr sitesinden öğrenebilir.

Sınava nüfus cüzdan kimlik belgeleri ile kalem, silgi ve kalemtıraşlarının götürülmesi yeterli olacaktır.

Bursluluk sınavına esas derslere ait konu, kazanım ve açıklamalar

Bursluluk sınavı başvuru ve uygulama kılavuzu

13-02-2024